Uz ovih 5 trikova smršavite dok spavate

Koliko puta ste se pitali kako bi bilo idealno izgubiti par kilograma, posebice ljeti, ali bez puno napora? Mršavljenje je obično usko povezano s dijetama i vježbanjem, ali znate li da možete sagorijevati kalorije čak i dok spavate?

 

Možda zvuči predobro, ali istinito je. Uz ovih pet jednostavnih trikova moći ćete iskoristiti noćne sate za sagorijevanje masnoća i poboljšanje vašeg metabolizma.

 

 

1. San mora biti kvalitetan

Kvalitetan san je osnova za mršavljenje. Kada ne spavate dovoljno dugo ili na dovoljno udobnom krevetu, tijelo proizvodi više hormona grelina, koji povećava apetit, i manje leptina, koji signalizira sitost. Pokušajte spavati 7-9 sati svake noći i osigurajte mirno okruženje za san. Pobrinite se da spavate na kvalitetnom krevetu te da imate udoban madrac i jastuk prilagođen svojim navikama spavanja. Kvalitetan san pomaže regulirati metabolizam i smanjiti želju za nezdravom hranom.

 

 

U Prima salonima i na webshopu od 8. kolovoza do 11. rujna uhvatite velike popuste na tapecirane, box spring i francuske krevete kao što su Rose, Tina, Kira i Roni te na sav namještaj potreban za spavaću sobu iz programa Paola, Davos i Cvita. Više informacija o ponudi i uštedama saznajte u novom Prima letku i inspirirajte se za preuređenje svog doma!

 

2. Pazite na temperaturu u spavaćoj sobi

Optimalna temperatura za spavanje je između 15-19°C. Kada spavate u hladnijoj prostoriji, tijelo mora trošiti više energije da bi održalo tjelesnu temperaturu, što može pomoći u sagorijevanju kalorija.

 

 

3. Izbjegavajte alkohol i obroke neposredno prije spavanja

Konzumacija alkohola i obroka prije spavanja može poremetiti vaš san. Alkohol može utjecati na kvalitetu sna i povećati razinu kortizola, hormona stresa koji doprinosi skladištenju masnoća. Veliki obroci prije spavanja mogu izazvati nelagodnost i uzrokovati nesanicu. Neka vaš posljednji obrok bude najmanje 2-3 sata prije odlaska na spavanje.

 

 

4. Isključite sve uređaje

Plavo svijetlo koje emitiraju mobiteli, tableti i televizori može poremetiti proizvodnju melatonina, hormona koji regulira san. Isključite sve elektronske uređaje barem sat vremena prije spavanja kako biste omogućili tijelu da se prirodno pripremi za odmor.

 

 

5. Spavajte u potpunom mraku

Mrak je ključan za proizvodnju melatonina, hormona koji pomaže tijelu da se opusti i zaspi. Čak i najmanje svijetlo može poremetiti ovu proizvodnju. Investirajte u rolete, guste zavjese ili masku za oči kako biste si osigurali potpunu tamu u spavaćoj sobi. Spavanje u mraku ne samo da poboljšava kvalitetu sna, već može pomoći tijelu i u regulaciji metabolizma.

 

Inspirirajte se novim Prima letkom te sjajno odmoreni, dobro raspoloženi i u fit kondiciji požurite do najbližeg Prima salona ili na webshop! U sklopu ljetnog sniženja u Prima salonima do 11. rujna ne propustite do 60% uštede na sve blok kuhinje te do 40% uštede na sav vrtni namještaj.

 

 

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta