Kako u dječjoj sobi stvoriti prostor za učenje, igranje i odmor

Mališani su puni vesele i vrckave osobnosti, stoga je fer da to odražava i njihov prostor. Budući da odrastaju tako brzo, može biti izazovno kreirati prostor koji će odgovarati njihovim sadašnjim i budućim potrebama. Tu se crta, juri autićima, igra s plišancima, spava, uči, druži s prijateljima… Zato dječja soba treba biti carstvo razigrane mašte.

 

 

Zajednički projekt uređenja

To je prostor koji treba biti topao, zračiti sigurnošću, veselom atmosferom, poticati na igru, ali i na učenje. Niz je stvari koje treba razmotriti pri uređenju pa ne čudi što je dizajn interijera dječje sobe izazovan. Ako uključite i mališane u cijeli proces, može biti i zabavan.

 

Foto: gpointstudio/Freepik

 

No, nema brige jer ne morate biti veliki stručnjaci, dovoljno je znati samo par trikova kako biste kreirali najvažniju prostoriju u domu, onu koja će imati najveći utjecaj na razvoj vašeg mališana.

 

Neutralne boje kao temelj

Odaberite nijansu iz neutralne ili pastelne palete boja koja će biti temelj uređenja što vam omogućuje fleksibilnost pri uređenju. To mogu biti bijela, kašmir, dekor prirodnog drva, ali i nježne zelene, plave, ružičaste, lila…

 

 

Kada je temelj dobro odabran, bit će vam lako s vremenom mijenjati dekorativne elemente, prilagođavajući se promjenama u ukusu i preferencijama djeteta.

 

Čvrsta i sigurna konstrukcija

Birajte namještaj ergonomičnog dizajna koji odgovara djetetovim potrebama koji možete pronaći u Prima salonima i na webshopu. Poželjno je da nema oštrih rubova, da ima praktične ručkice te da je napravljen od čvrstih prirodnih materijala koji su ključni za stvaranje sigurne konstrukcije.

 

 

U Prima salonima i na webshopu potražite dječju sobu Junior koja obuhvaća više od 20 različitih elemenata koje možete birati i lako kombinirati, te personalizirati jer na odabir imate niz veselih  dječjih boja koje obožavaju i djeca i odrasli.

 

 

Kreativna rješenja za uređenje

Bilo da uređujete sobu za jednog mališana ili više djece, oduševit će vas i dječja soba Lota jer nudi niz kreativnih rješenja poput povišenog kutnog kreveta, stepenica ili ograde u obliku oblaka uz koje će soba vašeg mališana postati praktična spavaonica, vesela igraonica, ali i zabavna učionica.

 

 

Probajte različito posložiti namještaj po sobi kako biste pronašli raspored koji najbolje odgovara potrebama vaše djece i prostoru koji imate na raspolaganju.

 

 

Pazite da ne pretrpate prostor

Znajte da prostora za pohranu nikad nije dosta jer pomaže u održavanju reda i čistoće u sobi, omogućujući djeci da se lakše snalaze i igraju.

 

 

Uključite dodatke i dekoracije u veselim bojama, uzorcima i nježnim teksturama jer to pomaže u stimulaciji djetetovih osjetila, stvarajući prostor koji je inspirativan i poticajan za igru i učenje. Nikako nemojte pretrpati prostor jer on istovremeno treba pružati mir za opuštanje i odmor.

 

 

S Prima namještajem kreirajte dječju sobu koja potiče na igru i učenje, a u kojoj će vaše dijete uživati sada te u godinama koje dolaze.

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta