Jesenski jelovnik: 3 jednostavna recepta zbog kojih će vam kuhanje biti užitak

Što je na vašem jelovniku ove jeseni?

 

U Prima salonima, od danas na jelovniku je nova kolekcija kuhinja. U Prima Mjesecu kuhinja, od 23.9. do 23.10., baš sve kuhinje po mjeri možete pronaći snižene čak do 60%, uz 50% popusta na njihovu montažu.

 

 

Nemojte propustiti ovu sjajnu ponudu na kuhinje koje će utopliti vaš dom ili vikendicu, kao ni jesenski jelovnik brzih i jednostavnih jela koje može pripremiti baš svatko. Čak i kulinarski početnik!

Donosimo vam toplo i kremasto predjelo, okrepljujuće glavno jelo i desert koji je gotov u 5 minuta.

 

 

Primini stručnjaci kreirali su novu kolekciju modernih kuhinja po mjeri s ciljem da se naši kupci u svojim novim Prima kuhinjama kreću intuitivno i lagodno. Zato vam nova kolekcija kuhinja donosi niz novih rješenja za svaku životnu situaciju. Želimo da našim kupcima kuhanje ne bude tlaka, nego pravi gušt.

A uz pravu kuhinju, valja imati i prave recepte.

 

JESENSKA KREM JUHA OD TIKVE I MRKVE

 

Foto: Freepik/Prima

 

Sve vrste juhi i variva jedan su od gastro vjesnika jeseni, a daleko najpopularnije su guste juhe narančaste boje koje će vas ugrijati čak i ako kiša pada danima bez prestanka.

Sastojci (za 2 osobe):

2 manje ili jedna veća butternut tikva

5 mrkvi

1 luk

4 režnja češnjaka

3 stabljike celera

1 l vode (iako je još finije s goveđim temeljcem)

začini po želji (sol, papar, muškatni oraščić)

maslinovo ulje

2 žlice maslaca

Priprema:

Ogulite tikvu, odstranite joj koštice i narežite ju na manje kockice. Na maslinovom ulju zagrijte luk dok lagano ne posmeđi te dodajte tikvu. Poklopiti i povremeno promiješati. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i maslac te sve promiješajte, poklopite i pustiti da se tako kuha te i povrće pusti svoju tekućinu. Dodajte protisnuti češnjak i začine. Sve kuhati 20 min pa dodati celer i podlijati vodom po potrebi. Miješajte dok ne zavrije. Potom sve usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Juhu poslužite uz prepržene kockice starog kruha.

 

NAJLAKŠI RUČAK IZ JEDNE POSUDE

 

Foto: Kamran Aydinov/Freepik/Prima

 

Kad trebate nešto fino, hranjivo, a ujedno brzo i jednostavno, da vas ugrije i zasiti najlakše je pripremiti svoju verziju „one pan“ jela s namirnicama koje imate kod kuće. Krumpir, meso, koje god povrće… sve narežite, ubacite u jednu posudu za pečenje, začinite i stavite u pećnicu. I gotovo! Zbilja je jednostavno.

No, ako želite znati okuse koji će definitivno biti pobjednički preporučujemo sljedeću kombinaciju koja će vas okrijepiti.

Sastojci (za 2 osobe):

2 pileća karabataka i 2 batka, 6 krumpira narezanih na četvrtine, povrće po želji (odlično idu mrkve, cherry rajčice, tikvice…), umak od 4 žlice maslinovog ulja, soka pola limuna, jedne žličice mljevene paprike, žličice soli i pola žličice papra (dodati ostale začine po želji)  

Priprema:

Stavite piletinu u posudu za pečenje dovoljno veliku da u nju stanu još krumpir i povrće. Po vrhu pokapajte umak. Narezani krumpir i povrće dodajte u posudu za pečenje. Sve zajedno lagano miješajte rukama dok se sve dobro ne oblije umakom. Zatim pecite dok se piletina ne zapeče, a krumpir i povrće omekša.

 

TORTA OD JABUKE GOTOVA U 5 MINUTA

 

Foto: Racool_studio/Freepik/Prima

 

Ne vjerujete da torta može biti gotova u samo 5 minuta i da može biti najfiniji brzi jesenski desert? Vrijeme je da vas razuvjerimo! Jedini uvjet je da u svojoj kuhinji imate mikrovalnu pećnicu.

Sastojci (za 1 osobu):

1 jabuka oguljena i narezana na male i tanke komadiće

2 žlice zobenih pahuljica

1 žličica maslaca

1 žličica mljevenog cimeta

1 žličica meda

1 žlica vode

Priprema:

U malo većoj šalici pogodnoj za mikrovalnu pećnicu pomiješajte komadiće jabuke s medom i pola žličice cimeta, te smjesi dodajte vodu. U drugoj šalici pomiješajte zobene pahuljice, ostatak cimeta i maslac. Promiješajte sve kako biste dobili crumble. Prelijte crumble preko smjese s jabukama koju ste pripremili. Stavite šalicu u mikrovalnu 2-3 minute. Ako jabuka nije mekana, vratite šalicu  u mikrovalnu pećnicu na još jednu minutu. Prelijte s malo meda ili, još bolje, u šalicu dodajte kuglicu sladoleda od vanilije.

 

 

Poseban užitak je kuhanje u novoj, modernoj i sjajno opremljenoj kuhinji po mjeri, zato požurite u najbliži Prima salon i u novoj kolekciji kuhinja pronađite onu koja će vas ostaviti bez daha.

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta