Hakirajte svoj san: Kada je najbolje drijemati i koliko dugo?

Jeste li ikada osjetili poslijepodnevnu pospanost koja vas usporava i otežava obavljanje dnevnih zadataka? Drijemanje može biti vaš tajni saveznik u borbi protiv umora i nedostatka energije. No, kako biste iskoristili sve benefite drijemanja, važno je znati kada je najbolje vrijeme za drijemanje i koliko dugo treba trajati. U suprotnom, drijemanje može biti kontraefektno za vaš organizam i učiniti vas još umornijim.

 

Kada je najbolje vrijeme za drijemanje?

 

Optimalno vrijeme za drijemanje je rano poslijepodne, između 13 i 15 sati. U ovom periodu, naša tijela prirodno doživljavaju pad energije, što drijemanje čini idealnim načinom za osvježenje. Ako se odlučite zadrijemati kasnije tijekom dana, veće su šanse da će to omesti vašu noćnu rutinu spavanja, pa je važno držati se ovog vremenskog okvira.

 

Osvježite se drijemanjem na Prima krevetu Polina, sniženom 43%/Foto: Prima

 

Bilo da volite zadrijemati na garnituri u dnevnoj sobi ili na krevetu u spavaćoj sobi, u Prima salonima i na webshopu po povoljnim cijenama pronađite sve što vam je potrebno kako biste spavali kao na oblaku.

 

Koliko dugo treba trajati drijemanje?

 

Trajanje drijemanja može značajno utjecati na njegovu učinkovitost. Najbolje je ciljati na kratko drijemanje od 10 do 20 minuta. Ova duljina je dovoljna da poboljšate budnost i fokus, a da se pritom ne osjećate omamljeno nakon buđenja.

 

Čak i ako zadrijemate na garnituri Melodia, sniženoj 41%, probudit ćete se svježi/Foto: Prima

 

Ako imate malo više vremena, drijemanje od 60 minuta može pomoći u poboljšanju memorije, ali pripazite da ne prijeđete u fazu dubokog sna, jer ćete se inače probuditi umorni, loše volje i vjerojatno s glavoboljom… Čak vam ni šalica kave neće moći pomoći.

 

Prednosti kratkog drijemanja

 

Kratko drijemanje tijekom dana može značajno povećati vašu produktivnost, poboljšati fokus i smanjiti umor. U današnjem užurbanom životnom stilu, drijemanje nam može pomoći da se napunimo energijom i nosimo s izazovima koji nas čekaju. Ako vam kratko drijemanje postane navika koju redovito prakticirate, smanjit ćete razinu stresa i poboljšat će vam se raspoloženje, čineći vas učinkovitijima i sretnijima.

 

Probudite se s osmijehom uz krevet Roni kojeg možete kupiti uz uštedu od 881€ /Foto: Prima

 

Zato, sljedeći put kad osjetite poslijepodnevnu pospanost, umjesto da posegnete za kavom, odvojite nekoliko minuta za brzo drijemanje. Vaše tijelo i um će vam biti zahvalni.

 

Najniže cijene za najbolji san

 

Za duboki noćni san i slatke snove ili pak kratko i efektno popodnevno drijemanje, svratite u Primu jer ima najniže cijene za najbolji san! Od 6. lipnja do 3. srpnja 2024. godine očekuje vas čak do 50% uštede na sve madrace, krevete i podnice.

 

Sve detalje ove sjajne ponude pronađite u novom Prima letku i kreirajte sobu u kojoj ćete se svaki dan buditi s osmijehom.

 

Francuski krevet Tina, snižen 35%, upotpunit će svaku spavaću sobu/Foto: Prima

 

Francuski kreveti, box spring kreveti, podnice, madraci, jastuci, ormari ili pak namještaj za cijelu spavaću sobu u istom stilu – Prima ima sve što vam je potrebno za kreiranje spavaće sobe o kojoj sanjate. Posjetite najbliži Prima salon gdje će vas dočekati prodajni savjetnici i pomoći vam u pri odabiru namještaja prema vašim željama, navikama i budžetu.

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta