3 stručnjaka savjetuju kako pronaći namještaj koji se uklapa u vašu terasu i budžet

Vratili ste se s mora, morate natrag na posao i ne želite da to kraj vašem ljetnom uživanju i odmaranju? Imamo ideju kako da vam ljeto traje duže! Uredite svoju terasu i pretvorite ju u svoju ljetnu oazu.

 

Iskoristite svaki slobodni trenutak i sunčano vrijeme kako biste uživali u sladoledu u miru svoje udobne terase na kraju dugog radnog dana. Ili možda u koktelu po vlastitom ukusu. Pozovite prijatelje i neka ljetni party počne!

 

Nemojte samo sanjati ljetnu idilu, ostvarite ju uz veliku rasprodaju vrtnog namještaja u Prima salonima od 8. kolovoza do 11. rujna 2024. godine. Pronađite namještaj za svaku terasu i svaki budžet! Više detalja saznajte u novom Prima letku.

 

Uz praktične savjete naših troje stručnjaka saznajte kako da vaša terasa u trenu zablista.

 

 

Opremajte terasu kao da je dnevna soba

 

Bez obzira na to imate li prostranu terasu s pogledom na more ili mali balkon u centru grada, imamo rješenje za svaki prostor. Naša bogata ponuda uključuje raznovrsne stolice, stolove i dekorativne elemente koji će vašu terasu pretvoriti u pravu ljetnu oazu. Tražite li modernu eleganciju, rustikalni šarm ili minimalistički dizajn, kod nas ćete pronaći vrtni namještaj koji će savršeno odgovarati vašem stilu.

 

 

„Terasa je dnevna soba u eksterijeru. Opremite ju kvalitetnim vrtnim namještajem, ali ostavite dovoljno prostora za kretanje i rekreaciju“, savjetuje naša produkt dizajnerica Petra Piknjač.

 

Birajte materijale koji su otporni na sve vremenske uvjete

 

Ako ste među sretnicima koji imaju dvorište ili terasu nemojte dopustiti da propadnu. Pretvorite ih u prirodni produžetak vašeg doma i guštajte u hladu. Cilj je pretvoriti terasu u udobno i idilično mjesto na kojem ćete se htjeti zadržati satima i uživati.

 

 

Terasa pruža savršeno mjesto za opuštanje i druženje na otvorenom. Tu se možete opustiti uz knjigu, uživati u suncu ili organizirati druženja i zabave s obitelji i prijateljima te stvarati uspomene. Estetski, terasa svakoj kući ili stanu dodaje šarm, čini je funkcionalnijom i povećava njezinu vrijednost, posebice ako je promišljeno uređena.

 

„Pri odabiru vrtnog namještaja obratite pozornost na udobnost, jednostavno održavanje i otpornost materijala na razne vremenske uvjete“, ističe produkt dizajnerica Petra.

 

 

Kada odabirete vrtne stolice i stolove ustrajte na kvalitetnim materijalima poput metala, plastike ili drva koji su otporni na vremenske uvjete. Program Kono iz Prima asortimana ispunit će sve vaše želje. Sjedište i naslon isprepleteni su konopom otpornim na UV zračenje i sve vremenske uvjete.

 

Veličina i funkcionalnost su za male terase važniji od estetike

 

„Važno nam je da namještaj za terasu bude moderan i atraktivan, ali u obzir treba uzeti i veličinu namještaja jer samo zato što se radi o vanjskom prostoru, on ne smije biti prekrupan“, naglašava Anita Šola, arhitektica u Prima grupi.

 

 

Ovo pravilo posebno vrijedi za manje balkone gdje je svaki centimetar prostora bitan. Za takve prostore poželjno je birati funkcionalne komade vanjskog namještaja, poput stola Eco koji ima i sklopivu varijantu za uštedu prostora ili stolice Ginevra koje se mogu slagati jedna na drugu.

 

 

Praktično je što su i Eco i Ginevra napravljeni od tehnopolimera koji osigurava čvrstoću i dugovječnost. Otporni su na ekstremne uvjete poput niskih temperatura, vlage, UV zračenja, plijesni, prašine i smoga. Također, pružaju izvrsnu izdržljivost tijekom godina, a mogu se i reciklirati s punim poštovanjem prema okolišu.

 

 

U kućama za odmor terase su must have

U vikendicama, apartmanima i kućama za odmor nema dvojbe – terasa je must have. Ako ste iznajmljivač, važna je informacija da terasa, čak i ako je manjih dimenzija, u očima gostiju već značajno poboljšava iskustvo boravka, čineći ga opuštenijim i ugodnijim.

 

 

„Često, kada gosti na internetu, društvenim mrežama i drugim servisima biraju apartman ili kuću za ljetni odmor, prvo će pogledati postoji li terasa. Na Jadranu su kuće često dizajnirane kako bi poticale druženje i zajedništvo. Zato su velike terase najčešće opremljene udobnim i modernim namještajem za večere na otvorenom i zabave s obitelji i prijateljima“, objasnio je Vid Palalić, inženjer drvne tehnologije u Primi.

 

 

Stilski povežite interijer i eksterijer

Vašim domom zasigurno prevladava neki stil uređenja, bilo da je to mediteranski, minimalistički, skandinavski ili neki drugi, poželjno da je u istom smjeru nastavite kada uređujete terasu. Vrtni namještaj iz programa Nevo sjajan je odabir jer ga je uz par dekoracija lako uklopiti u skoro svaki stil.

 

 

„Svaki eksterijer je poželjno povezati s interijerom kako bi se naglasila pripadnost istom domu“, dodaje arhitektica Anita.

 

 

 

 

Kada su interijer i eksterijer stilski povezani, prostor djeluje skladno i estetski ugodno. Korištenjem sličnih boja, materijala i dekorativnih elemenata, terasa postaje prirodni produžetak unutrašnjeg prostora, čime se postiže harmoničan izgled doma.

 

Uhvatite veliku rasprodaju vrtnog namještaja

 

Požurite u najbliži Prima salon i uhvatite veliku rasprodaju modernog vrtnog namještaja od 8. kolovoza do 11. rujna 2024. godine ili do isteka zaliha. U sklopu ljetnog sniženja u Prima salonima ne propustite ni do 60% uštede na sve blok kuhinje te more artikala na najvećem popustu uz brzu isporuku!

 

Osim u novom Prima letku, inspiraciju pronađite u našoj galeriji:

 

Podijeli:

  • Vlastita proizvodnja
    Prima za Vas upravlja kompletnim procesom proizvodnje namještaja od razvoja proizvoda i proizvodnje do dostave i montaže.
  • Domaća sirovina
    Prima koristi vrhunsku domaću sirovinu za izradu hrvatskog Prima namještaja.
  • Jamstvo kvalitete
    Prima, certificirani proizvođač namještaja, jamči vrhunsku kvalitetu te kontrolirane dobavljače.
  • Kratki rokovi isporuke
    Vlastiti razvoj proizvoda, proizvodnja, dostava i montaža omogućuje kratke rokove isporuke našim kupcima.
  • Razgranata mreža salona
    Prima je najveći maloprodajni lanac namještaja u regiji sa razgranatom mrežom od 57 Prima salona u Hrvatskoj.
  • Brza montaža i dostava
    Vlastita proizvodnja i brza izrada omogućuju kvalitetnu i brzu dostavu i montažu u Vašem domu.
  • Stručno savjetovanje
    Vrhunski tim Prima stručnjaka na usluzi Vam je pri odabiru cjelovitog rješenja za opremanje stanova, apartmana ili kuća za odmor.
  • Individualan pristup
    Za Vas radimo besplatnu izmjeru u Vašem domu i prijedlog idejnog rješenja opremanja interijera.
  • Hrvatski dizajn
  • Hrvatska proizvodnja
  • Hrvatska kvaliteta